Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group съобщи, че ще напусне

...
Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group съобщи, че ще напусне
Коментари Харесай

Pepco бяга от Австрия

Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group съобщи, че ще напусне австрийския пазар. Причината са слабите упования за възвръщаемост в страната. 

Веригата, която през септември откри своя 150-ти магазин в България (в Хасково) регистрира по-слабо потребителско търсене за основните си категории облекла и общи артикули.

" Днес групата заключи, че ще приключи активността си в Австрия, защото не планува австрийският пазар да доближи подобаващото равнище на предстоящата възвръщаемост ", се споделя в регулаторна документи.

Листнатият във Варшава притежател на марките Pepco, Poundland и Dealz, който имаше 4832 магазина в края на декември, навлезе на австрийския пазар през септември 2021 година и ръководи 73 магазина в страната.

През октомври Pepco съобщи, че ще забави програмата си за отваряне на магазини, с цел да се концентрира върху възобновяване на рентабилността, само че

въпреки всичко възнамерява да отвори най-малко 400 нови магазина през 2023/24 година

Очаква се излизането от Австрия да усъвършенства паричния поток на групата и главната доходност за 2024 година, и да разреши на Групата да се концентрира върху други пазари, където може да генерира по-висока възвръщаемост.

Решението не се чака да повлияе върху съществуващата тактика за напредък в Западна Европа или върху интервенциите на компанията другаде, написа money.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР